Classic blue cloth background with copy space

Työttömyys

Työttömyys aiheuttaa  Suomessa 10 mrd. € menetykset vuosittain. 4 mrd. € muodostuu puuttuvista palkoista ja se vaikuttaa suoraan yksityiseen kulutuskysyntään ja siten hyvinvointiin. 4 mrd. € menetyksistä aiheutuu puuttuvista verotuloista. Noiden saavuttamattomien tavoitteiden lisäksi hyvinvointiyhteiskunnan verkot aiheuttavat 2 mrd. € kustannukset.

On helppoa laskea mitä työllistämistoimet vaikuttavat. Joulukuussa 2022 Suomessa oli 260 400 työtöntä - 38 000€ henkilöä kohden vuodessa! Kaikki työllisyyttä lisäävät yhteiskunnan keinot tulee ottaa käyttöön. Vasemmistolainen politiikka perustaa viraston kun pitäisi tehdä jotakin – ja aikuisten oikeasti ei tehdä mitään. Työllistämisessä pitää ajaa kuin Saab 96:lla – oikealla jalalla kaasua ja vasemmalla jalalla jarrua. Sadantuhannen henkilön työllistäminen on Kokoomuksen teko seuraavalla vaalikaudella. Tuolla menetykset laskevat menetyksiltään 6,2 mrd. €. Säästyneellä rahamäärällä voi maksaa esimerkiksi nyt historian hämärään valuneen edesmenneen hallituksen velanoton aiheuttamat korot!

Sosiaalivakuutuksen uudistaminen on tarpeen. Yhteistyössä työntekijöiden ja järjestöjen ja muiden hyvinvointiyhteiskunnan kaikkien toimijoiden kanssa uudistamme rakenteita! Aatteiden tuulikaappiin ei voi jäädä ottamaan lisää velkaa. 

 

-- Antti Pellinen