Nato - Turvaa ja elinvoimaa
Suomessa on viimeisen kymmenen vuoden aikana muuttanut 700 000 henkilöä Suur-Helsingin alueelle. Suuren maastamuuton aikaan 1960-70 luvulla 480 000 muutti Ruotsiin. Nykyiseen alueelliseen muuttoon ei ole puututtu ja maakunnat tyhjenevät. Väki vanhenee ja työntekijöistä on pula. Paikallista turvallisuustilannetta ja elinvoimaa voimme lisätä NATO-tukikohdan myötä alueellamme.
Suomessa on vahvat Puolustusvoimat ja esimerkillinen Rajavartiolaitos. Kaakossa on Maasotakoulu Lappeenrannassa osana ja sen osana Haminan RUK, Maavoimien pääesikunta Mikkelissä, Kouvolan Vekaranjärven varuskunta, Kouvolan huoltorykmentti, Lisänä Utin ja Immolan erikoisjoukot.
Suomessa on puhuttu paljon puolustuksen pohjoismaisesta yhteistyöstä ja kesästä 2017 JEF on toteutunut. Pohjoismaat Baltian mailla vahvistettuna on sopinut puolustuksesta Brittien kanssa. Yhteistyö on monimuotoista ja harjoituksia on ollut paljon. Britit ovat tuoneet mukanaan ydinasepelotteen turvaksemme. NATO-asian vahvistuessa JEF–toiminta liittyy saumattomasti NATO-toimintaan. JEF-toiminta sijoittuu Jäämerelle, Pohjois-Atlantille ja Itämerelle.
Vahvan puolustuksen lisäksi NATO-asiaa kannatta ajatella karttaharjoituksen kautta. Kääntäen karttaa Suomen itäraja pohjoiseen on helppo havaita Suomen olevan eturivissä . Ukraina ja Valko-Venäjä ovat itäeuroopassa ainoita ei-NATOmaita ja Ranska ja Espanja ovat varsin kaukana. NATO-tukikohdat ovat nykyisissä NATO-jäsenmaissa EFR–joukkojen osalta lähellä jäsenmaiden itärajaa. NATO-jäsenyyden myötä turvallisuus paranee.
Suomessa NATO-tukikohta on EFR -joukkojen osalta välttämätön ja sen tulee sijaita Kaakossa. Imatran sijainti ja riittävänkokoinen lentokenttä ja laajat maa-alueet sopivat toimintaan hyvin.
Arktinen osaamiskeskus on NATO-toiminnan osalta keskeinen suomitoiminta tukikohtineen. Keskeinen tavoite: NATO-tukikohta Kaakkoon!
-- Antti Pellinen